Temmuz Ayı Uzaktan Çalışma Süreleri Hakkında

Temmuz Ayı Uzaktan Çalışma Süreleri Hakkında

Değerli Paydaşlarımız,
Bilindiği üzere, Covid-19 salgın riski nedeniyle Teknoloji Geliştirme Bölgeleri sınırları içinde yürütülen faaliyetlerin Bölge dışından uzaktan çalışmayla yürütülmesine, işletmelerin bu kapsamda çalıştırdıkları personeli Bakanlığımıza bildirmeleri kaydıyla müsaade edilmiş, böylece Teknoloji Geliştirme Bölgelerinde yer alan işletmelerin 4691 sayılı Kanun kapsamındaki indirim, istisna, destek ve teşviklerden belirlenen çerçevede (%60 olarak) yararlanmaya devam etmelerine  30 Haziran 2021 tarihine kadar imkân tanınmıştı.
Gelinen aşamada; 30 Haziran'da sona eren uzaktan çalışma süresinin ilgili işletmelerde 4691 sayılı Kanun kapsamında istihdam edilen bildirime tabi personel sayısının veya bildirime tabi personele isabet eden toplam çalışma süresinin,  31 Temmuz 2021'e kadar yüzde 60’ını aşmamak kaydıyla uzatılmasına karar verilmiştir.
Muafiyet, destek ve teşviklerden yararlanılabilmesi için Teknoloji Geliştirme Bölgeleri dışında çalışan personele ve Bölge dışında geçirilen sürelere ilişkin bildirimlerinin yapılmasına devam edilecektir.  Bunun dışında 4691 Sayılı Teknoloji Geliştirme Bölgeleri Kanunu ve ilgili Yönetmelikte belirtilen diğer şart ve yükümlülükler aynen geçerlidir.
Sağlıklı günler dileriz.

ARGEMİP 2024 Yılı Olağan Genel Kurulu

ARGEMİP 2024 Yılı Olağan Genel Kurulu'nda Yeni Yönetim Belirlendi! Yeni Dönemde Başarılar Dileriz!

Devamını Oku


  • 1 Nisan 2024

2024 Eğitim Planı & Eğitim Kataloğu

2024 yılı içerisinde gerçekleştirilmesi planlanan eğitimler için Eğitim Planı Listesi ve 2024 Eğitim Kataloğu açıklanmıştır.

Devamını Oku


  • 4 Mart 2024

UN Global Compact Türkiye Genel Sekreter Yardımcısı Gaye Uğur Sarıoğlu ile Sürdürülebilirlik Eğitiminde Buluştuk: Geleceğe Daha Yeşil Adımlarla!

Sürdürülebilir iş dünyasının ışığında! UN Global Compact Türkiye Genel Sekreter Yardımcısı Gaye Uğur Sarıoğlu ile yapılan etkileyici eğitimde sürdürülebilirlik konusundaki ufuklarımızı genişlettik.

Devamını Oku


  • 15 Ocak 2024