Aynı fikir aynı anda birkaç kişinin aklına geliyor, ama kimi başarılı oluyor yatırımcısını memnun ediyor, kimi olamıyor.
Kazandıran gerçekten fikir midir? Bir fikrin kazandırma yolculuğu nasıl gelişir?
Teması altında müşteri ve çözüm odaklı olarak; fikir ve iş modeli geliştirme, geliştirilen fikirlerin alternatif iş modelleri ile müşteriye ulaştırma senaryolarını test etme, ortaya çıkan sorunları çözümleyerek ilerleme metotlarını öğrenilmesi ve bu konudaki farkındalığın artırılması amaçlanmaktadır.
AR-GE personelinin müşteri bakış açısı kazanması ve AR_GE faaliyetlerinin müşteri beklentilerine uygun olarak geliştirilmesinin sağlanmasıdır.
Eğitime katılanların doldurdukları anket sonuçlarına göre oluşan "Tavsiyemetre" şu şekildedir:
Demet DEMİRER, PMP, DEĞİŞİM MİMARI İnovatif Yönetim Danışmanlığı Y.Mimar, İşletme Mentörü, Profesyonel Koç, Proje Yöneticisi, Sosyoloji Lisans Öğrencisi
Özgeçmiş:
Orta Öğrenimini TED Kayseri Kolejinde tamamladı. İstanbul Teknik Üniversitesi’nde Mimarlık Lisans ve Yüksek Lisans eğitimini tamamladıktan sonra 20 yılı aşkın süre üretim, inşaat ve gayrimenkul sektörlerinde yöneticilik görevi üstlendi, yenilikçi ve kurumsal dijital dönüşüm projelerine liderlik etti, sektördeki firmalara kurumsal gelişim ve proje yönetimi danışmanlığı yaptı. 2015 yılından beri, KOSGEB girişimcisi olarak kurduğu, “Değişim Mimarı-İnovatif Yönetim Danışmanlığı” firması bünyesinde; tekno-girişimlere, KOBİ’lere ve büyük ölçekli firmalara çözüm ve insan odaklı olarak yeni ve rekabetçi fikirler geliştirip hayata geçirme konusunda mentörlük/danışmanlık/eğitmenlik yapmaktadır. www.degisimmimari.com
Teknik yaklaşımın yanında insan ekip ve Pazar yönetiminde insan odaklılığa verdiği önem nedeni ile Koçluk Sertifikası almış, 2. Üniversite olarak Sosyoloji lisans eğitimine başlamıştır.
Sektör ve ölçek bağımsız çalışarak farklı bakış açılarının farklı sektörlere esin kaynağı olmasına katkı sağlamaktadır. Bu bağlamda İSTANBUL PROJE YÖNETİM DERNEĞİ (www.ipyd.org) ve AGILETURKEY (www.agileturkey.org) bünyesinde “İNŞAAT SEKTÖRÜNDE ÇEVİK DÖNÜŞÜM” hareketini başlatmıştır. Yazılım sektöründe yaygın olarak kullanılan “Çevik Proje Yönetimi” yaklaşımının İnşaat ve diğer proje bazlı iş yapan firmalarda yaygınlaşması için etkinliklere liderlik etmektedir.
Üsküdar Fikir Sanat Merkezi Girişim Evi’nde, Garanti Partners Girişimcilik Üssü’nde, TUGİM-Starters House Girişim Evi’nde, Tekno-girişimlere “Girişimcilik ve İş Modeli Tasarımı” eğitimleri vermekte ve mentorluk yapmaktadır.
Referanslar ve eğitim katılımcı görüşlerine aşağıdaki bağlantılardan erişilebilir:
Eğitim ARGEMİP üyesi olan Ar-Ge Merkezi çalışanları için KDV dahil 354 TL/ kişi'dir.
ARGEMİP üyesi olmayan Ar-Ge Merkezleri için ücret bunun 2 katı olarak belirlenmiştir.