Kollektif Yaratıcılık ve Fikir Üretme Teknikleri Eğitimler

Kollektif Yaratıcılık ve Fikir Üretme Teknikleri

Teknopark İstanbul
2 Ekim 2017 09:30
3 Ekim 2017 16:30
20
1 gün
Dr. Merih Pasin / Yrd.Doç.Dr.Umut Ekmekçi

Eğitimin Amacı

ARGE Merkezlerinde çalışan araştırmacılara, uygulamada başarılı olmuş yaratıcılık ve fikir üretme tekniklerinin örneklerle açıklanması.

Kazanımlar

Ar-Ge faaliyetlerinde kullanılabilecek, uygulamada başarılı olmuş yaratıcılık ve fikir üretme tekniklerinin öğrenilmesi.

Kimler Katılmalı?

Tavsiyemetre için tıklayınız.

Tavsiyemetre, eğitime katılanlar tarafından doldurulan anketlerin değerlendirilmesi neticesinde oluşturulmuş bir grafik çalışmasıdır ve eğitime kimler katılmalı sorusunu, katılımcıların gözüyle yanıtlar.

Neler Öğreneceksiniz?

1.Gün:

Yaratıcılık: Yanılgılar ve Gerçekler

Yaratıcılığı Besleyen ve Körelten Faktörler, Koşullar, Davranışlar

Fikir Üretme Tekniği: Morfolojik Analiz

Öğle Arası

Fikir Üretme Tekniği: Böl, parçala, geliştir

Fikir Üretme Tekniği: Kar Topu

Fikir Üretme Tekniği: Gap analizi

2. Gün:

Fikirden İnovasyona: Tasarım Odaklı Düşünme ve Adımları

Problem Havuzu Oluşturma: Müşteri İhtiyaç Analizi

Kritik Problemin Belirlenmesi ve Odaklanma

Öğle Arası

Fikir Üretme Tekniği: SCAMPER

Yaratıcı Fikrin Seçimi ve Odaklanma

Fikir Üretme Tekniği: Patent araştırması.

Eğitmenler

Merih Pasin (Dr.)

Merih Pasin 30’dan fazla uluslararası patent sahibi ve yirmi yıldan fazla Ar-Ge tecrübesine sahip olup, çeşitli coğrafyalarda ve çok kültürlü şirketlerde inovatif grupların yönetimi, fikri haklar ve yeni ürün geliştirme yönetimi konularında çalışmıştır. Aynı zamanda ilgili konularda çeşitli toplantı ve kuruluşlarda davetli ana konuşmacı olarak katkıda bulunmaktadır. Amerika Birleşik Devletleri University of Cincinnati’de Uçak Mühendisliği konusunda doktorasını alan Merih Pasin, bu süreçte General Electric Uzay ve Havacılık Bölümü, Pratt & Whitney, Rolls Royce Uzay ve Havacılık Bölümü, ABD Enerji Bakanlığı gibi kuruluşlar için araştırma projeleri yapmıştır. Türkiye’ye döndükten sonra,  Arçelik Ar-Ge Merkezinde Araştırma Uzmanı olarak göreve başlayarak Yıkama Teknolojisi bölümünün yöneticiliğini yapmıştır. Bu görevi sırasında bulaşık makinesi ve çamaşır makinesinde  enerji yönetimi ile ilgili çalışmalara imza atarak ‘Eco Label’ projelerini başlatmıştır.  Bu çalışmalar sırasında Ar-Ge’ de başlatılan Fikri Hakların Korunması  programına aktif olarak katılarak projelerinin sonucundaki buluşların Uluslararası Patent  olarak korunmasını sağlamıştır. Arçelik Ar-Ge’nin ardından, 1998 yılında dünyanın en büyük hızlı tüketim malları şirketi olan Procter & Gamble’ın (P&G) Brüksel İnovasyon Merkezi’ne Ar-Ge Yöneticisi olarak katılmıştır.  P&G’nin yeni sahalara açıldığı inovasyon grubu da dahil olmak üzere çeşitli platformlardaki çok uluslu araştırma projelerini  yönetmiş ve bu çalışmaların sonuçlarını da uluslararası patentler olarak korumuştur.


Merih Pasin halen Sabancı Üniversitesi’nde lisans ve yüksek lisans seviyelerinde İnovasyon ve Teknoloji Yönetimi dersleri vermekte, İnovasyon ve Teknoloji Yönetimi, Fikri Haklar Yönetimi ve Değişim Yönetimi konularında eğitimler vermekte, danışmanlık ve mentorluk yapmaktadır. Danışmanlık, mentörlük yaptığı ve eğitimler verdiği şirketler arasında STFA Holding, Enerjisa, Johnson&Johnson, Siemens, Akkök Grubu, Türk Telekom, Farplas gibi şirketler bulunmaktadır.


Umut Ekmekçi (Yrd.Doç.Dr.)


Umut Ekmekçi İstanbul Teknik Üniversitesi’nden İnşaat Mühendisliği derecesini almasının ardından, “Bilim, Teknoloji ve Toplum” alanında yüksek lisans, “İşletme Mühendisliği – Teknoloji ve İnovasyon Yönetimi” alanında da doktora derecesini almıştır. “Kurumlarda inovasyon sistemlerinin tasarımı ve hayata geçirilmesi”, “inovasyon kültürünün oluşturulması”, “şirket içi girişimcilik”, “teknoloji ve inovasyon yönetimi”, “bilgi yönetimi”, gibi konularda uzmanlaşmış olan Umut Ekmekçi, bu alanlarda kurumlara ve profesyonellere yönelik eğitimler, danışmanlık hizmetleri ve seminerler / konuşmalar vermekte, ayrıca lisans ve yüksek lisans düzeylerinde akademik dersler vermektedir. Bugüne kadar Borusan Holding (Borusan Lojistik, Borusan Makina, Borusan Enerji, Borusan Ootomotiv), Kibar Holding, Doğuş Otomotiv, STFA Holding (STFA İnşaat, SİF, HMF, Enerya, Universal Handlers), Farplas, Üstünberk Holding, Enerjisa, Anadolu Efes, Coşkunöz A.Ş., Renault, Garanti Bankası, Finansinvest, Eczacıbaşı Yapı Grubu, Nestle, Avrupa Birliği iş Geliştirme Ağları (ABİGEM) gibi birçok kurum ve kuruluşla eğitim / danışmanlık  / seminer hizmetlerinde çeşitli işbirlikleri olmuştur. Halen Sabancı Üniversitesi bünyesindeki profesyonellere yönelik olarak başlatılmış “Enerji Teknolojileri ve Yönetimi” Yüksek Lisans programının direktörlüğünü yapmakta, ayrıca Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından yürütülen Kamu – Üniversite – Sanayi İşbirliği (KÜSİ) Projesi İstanbul İl Temsilcisi olarak, kamu – üniversite ve sanayi firmaları arasındaki işbirliklerinin arttırılmasına katkı sağlamak üzere görev almaktadır.

Kayıt Ücreti

ARGEMİP üyeleri için KDV dahil 590 TL/kişi

ARGEMİP üyesi olmayanlar için KDV dahil 1.180 TL/kişi

Açık Adres

İstanbul Teknoloji Geliştirme Bölgesi  Sanayi Mah. Teknopark Bulvarı No: 1  Pendik 34906 - İstanbul İletişim: [email protected] Tel: 0549. 808 44

Dökümanlar

Etkinlik Katılım Başvurusu