İnovasyon Yönetimi Eğitimler

İnovasyon Yönetimi

Teknopark İstanbul
14 Kasım 2019 10:00
15 Kasım 2019 16:00
20
1 gün
Dr. Merih Pasin

Eğitimin Amacı

Eğitimin amacı, katılımcıları kurumsal inovasyon konusunda bilgilendirmektir. Hedef koyma, ürün yaşam döngüsü, inovasyon portföyü, inovasyon bütçesinin yönetilmesi, risk yönetimi, raporlama gibi ayrıntılı konularda interaktif çalışmalar yapılacaktır.

Kazanımlar

Eğitimin sonunda katılımcılar, bir inovasyon projesinin fikirden, sunum aşamasına kadar her adımını uygulamaya hakim olacaktır.

Kimler Katılmalı?

Ar-Ge proje yöneticileri, Ar-Ge merkez yöneticileri, Ar-Ge projelerinde çalışan araştırmacılar ve mühendisler katılmalıdır.

Eğitim katılımcılarının, doldurdukları anket ile, bu eğitimi kimlere tavsiye ettiklerini aşağıdaki garfikte görebilirsiniz:



Neler Öğreneceksiniz?

Kurumsal İnovasyon Sistemleri
Hedefler, İş Stratejileri ve İnovasyon Stratejileri
İnovasyon Stratejilerinin Belirlenmesi
Öğle Arası
Teknoloji yol haritasının oluşturulması
Teknoloji Geliştirme vs. Teknoloji Transferi
Ürün Yaşam Döngüsü


İnovasyon Portföyünün Oluşturulması
Ar-Ge ve İnovasyon Bütçesinin Yönetimi
İnovasyon Organizasyonunun Oluşturulması
Öğle Arası
İnovasyon Projelerinde Risk Yönetimi
İnovasyon Çıktılarının Raporlanması ve Aktarılması
İnovasyon Projelerinin Sunum Teknikleri

Eğitmenler

Merih Pasin (Dr.)

Merih Pasin 30’dan fazla uluslararası patent sahibi ve yirmi yıldan fazla Ar-Ge tecrübesine sahip olup, çeşitli coğrafyalarda ve çok kültürlü şirketlerde inovatif grupların yönetimi, fikri haklar ve yeni ürün geliştirme yönetimi konularında çalışmıştır. Aynı zamanda ilgili konularda çeşitli toplantı ve kuruluşlarda davetli ana konuşmacı olarak katkıda bulunmaktadır. Amerika Birleşik Devletleri University of Cincinnati’de Uçak Mühendisliği konusunda doktorasını alan Merih Pasin, bu süreçte General Electric Uzay ve Havacılık Bölümü, Pratt & Whitney, Rolls Royce Uzay ve Havacılık Bölümü, ABD Enerji Bakanlığı gibi kuruluşlar için araştırma projeleri yapmıştır. Türkiye’ye döndükten sonra,  Arçelik Ar-Ge Merkezinde Araştırma Uzmanı olarak göreve başlayarak Yıkama Teknolojisi bölümünün yöneticiliğini yapmıştır. Bu görevi sırasında bulaşık makinesi ve çamaşır makinesinde  enerji yönetimi ile ilgili çalışmalara imza atarak ‘Eco Label’ projelerini başlatmıştır.  Bu çalışmalar sırasında Ar-Ge’ de başlatılan Fikri Hakların Korunması  programına aktif olarak katılarak projelerinin sonucundaki buluşların Uluslararası Patent  olarak korunmasını sağlamıştır. Arçelik Ar-Ge’nin ardından, 1998 yılında dünyanın en büyük hızlı tüketim malları şirketi olan Procter & Gamble’ın (P&G) Brüksel İnovasyon Merkezi’ne Ar-Ge Yöneticisi olarak katılmıştır.  P&G’nin yeni sahalara açıldığı inovasyon grubu da dahil olmak üzere çeşitli platformlardaki çok uluslu araştırma projelerini  yönetmiş ve bu çalışmaların sonuçlarını da uluslararası patentler olarak korumuştur.


Merih Pasin halen Sabancı Üniversitesi’nde lisans ve yüksek lisans seviyelerinde İnovasyon ve Teknoloji Yönetimi dersleri vermekte, İnovasyon ve Teknoloji Yönetimi, Fikri Haklar Yönetimi ve Değişim Yönetimi konularında eğitimler vermekte, danışmanlık ve mentorluk yapmaktadır. Danışmanlık, mentörlük yaptığı ve eğitimler verdiği şirketler arasında STFA Holding, Enerjisa, Johnson&Johnson, Siemens, Akkök Grubu, Türk Telekom, Farplas gibi şirketler bulunmaktadır.

Kayıt Ücreti

ARGEMİP üyesi olan Ar-Ge Mrkezleri için kişi başına: KDV dahil 649 TL

ARGEMİP üyesi olmayan Ar-Ge Merkezleri için kişi başına: KDV dahil 1.298 TL

Nasıl Kayıt Olabilirsiniz?

Eğitim kaydının tamamlanması için aşağıda yer alan Eğitim Katılım Formu'nun doldurulması ve formun arkasında yer alan sayfaya, eğitim ücret dekontunun taranarak eklenmesi gerekmektedir.

Katılım Belgesi'nin gönderileceği e-posta adresi ve iletişim bilgileri şöyledir:

[email protected]

Telefon: 0549. 808 4457

Eğitim Katılım Formu için tıklayınız

Açık Adres

 İstanbul Teknoloji Geliştirme Bölgesi  Sanayi Mah. Teknopark Bulvarı No:1/2C  Pendik 34906, İstanbul  İletişim:  [email protected]  Tel: 0549. 808 4457

Dökümanlar

Etkinlik Katılım Başvurusu