Kuruluşların kendi Teknoloji Yol Haritalarını hazırlayabilmeleri için gerekli bilgilerin katılımcılara kazandırılmasıdır.
Eğitimin sonunda katılımcılar,
konularında farkındalık ve örnek olay deneyimi kazanmış olacaklardır.
Eğitime katılanlar tarafından doldurulan ankete göre bu eğitimin faydalı olacağı düşünülen çalışanlar şöyle sıralanmaktadır:
Sonuç olarak, Ar-Ge ve İnovasyon organizasyonlarında görev yapan çalışanlar katılabilirler.
Elif Baktır
Orta Doğu Teknik Üniversitesi Elektrik ve Elektronik Mühendisliği Bölümü’nden 1987’de mezun olan Elif Baktır, 1990’da aynı bölümden yüksek lisans derecesini aldı. İs hayatına 1986 yılında öğrenciyken ASELSAN Araştırma ve Geliştirme bölümünde Geçici Teknik Eleman olarak başladı. 1987 yılında mezun olduktan sonra ASELSAN’da ArGe mühendisi olarak profesyonel yasama geçti.
Değişik projelerde Ar-Ge mühendisi ve sistem mühendisi olarak çalıştı. ASELSAN’daki çalışmalarına ara vererek gittiği ABD’de, Portland Eyalet Üniversitesi (PSU, Portland, Oregon), Mühendislik ve Teknoloji Yönetimi Bölümü’nde araştırma asistanı olarak görev yaptı. Aynı bölümde Teknoloji ve Mühendislik Yönetimi konusunda ikinci yüksek lisans çalışmasını 2001’de tamamladı. Sonra Türkiye’ye dönerek çalışma hayatına ASELSAN’da Mühendislik Planlama Müdürü olarak mühendislik tasarım ölçümlerinin ve mühendislik yönetimi tekniklerinin kurumsallaşması konularında devam etti.
2005 yılı temmuz ayında ASELSAN Mikrodalga ve Sistem Grubu’ndan emekli oldu. 2005 yılından itibaren kurucularından olduğu Teknolojik ve Kurumsal İşbirliği Merkezi’nde (TEKİM) görev yapmaktadır. Bu kapsamda Savunma Sanayi Müsteşarlığı, İstanbul Sanayi Odası, ODTÜ, Sabancı Üniversitesi, Ulusal Bor Araştırma Enstitüsü, Teknokent Şirketleri, Savunma Sanayi Kuruluşları ile birlikte yürütülen çeşitli projelerde danışmanlık ve eğitim faaliyetleri gerçekleştirdi.
Elif Baktır’ın uzmanlık alanları; Ar-Ge yönetimi, teknoloji yönetimi, mühendislik yönetimi, yenilesim yönetimi, yeni ürün geliştirme, ekip oluşturma, iletişim ve karar verme, sayısal ekonomi, teknoloji pazarlama, stratejik planlama, proje yönetimi ve sistem mühendisliğidir.
Yürütmekte Olduğu Diğer Görevler
Elif Baktır i) 2004’dan itibaren Kara Harp Okulu Teknoloji Yönetimi Programı kapsamında Teknoloji Yönetimine Giriş ve Ar-Ge Yönetimi yüksek lisans derslerinin verilmesi, ii) 2005’den itibaren Ulusal İnovasyon Girişimi İnsan Kaynakları Çalışma Grubu üyeliği iii) 2006 yılından itibaren ODTÜ Teknokent “Yeni fikirler yeni isler “yarışmasında jüri üyeliği, iv) 2009’dan itibaren MÜDEK’de Mühendislik Eğitim Programları değerlendiriciliği v) 2013’den beri MÜDEK Yönetim Kurulu Üyeliği vi) 2013’den itibaren ODTÜ Mustafa Parlar Araştırma ve Eğitim Vakfı Mütevelli Heyeti Üyeliği görevlerini yürütmektedir.
ARGEMİP üyesi olan merkezler için KDV dahil 590 TL/kişi
ARGEMİP üyesi olmayan merkezler için KDV dahil 1.180 TL/kişi'dir.